Tennis

Tennistraining in groepsverband of privé. Wij hebben uitsluitend professionele tennistrainers in dienst die tennistraining geven op ieder niveau voor jong en oud.

Groepstraining

Voor beginnende en gevorderde spelers is het volgen van tennistrainingen van groot belang. Door groepsgewijs te trainen, zal je snel meer spelbeleving hebben. Deze genereer je oa. door een technisch goede uitvoering van je slagen en tactisch spel plan. Als je eenmaal weet hoe je je spel kan verbeteren wil je ook vaker tennissen, het is motiverend en het wordt steeds leuker om mee te doen aan activiteiten die de vereniging en trainers organiseren.

Groepstrainingen worden ingedeeld op basis van speelsterkte, voor een optimale ontwikkeling.

Privé/Duo training

Soms kom je net iets tekort, maar heb je toch het gevoel dat je had kunnen winnen. Met een privé/duo training kun je met meer individuele aandacht werken aan het ontwikkelen van specifieke (slag)vaardigheden. Of misschien toch je mentale weerbaarheid vergroten?
Het is mogelijk om privé- of duotrainingen tussentijds te boeken en/of in korte series.

Tennistraining junioren / Tenniskids

Beginnen met tennis of nog beter worden? Lekker sportief bezig zijn en nieuwe vriendjes maken? Voor alle leeftijden en elk niveau bieden wij een tennisprogramma op maat.

De tennistraining voor de jeugd zijn van 5 t/m 17 jaar. De lessen voor kinderen t/m 12 jaar zijn gebaseerd op het Tenniskids-programma van de Nederlandse tennisbond. De kinderen leren spelenderwijs de tennisvaardigheden waarbij de grootte van het veld, de bal en het racket worden aangepast aan hun leeftijd en niveau. Hierdoor beleven de kinderen veel succes en plezier!

Onze tennisleraren stemmen de technische, tactische en mentale aanwijzingen af op de leeftijd en het niveau van de kinderen.

De jeugdtrainingen worden gegeven op doordeweekse dagen na schooltijd tot 18:00 uur en op zaterdag. Er worden natuurlijk ook leerzame toernooitjes en wedstrijden georganiseerd zodat het geleerde in de praktijk kan worden gebracht.

Wil je zoon of dochter meer individuele aandacht bij het ontwikkelen van specifieke leerdoelen? Dan is een privéles of duoles aan te raden.

Tennistraining senioren

Lekker aan je tennis werken in een gezellige groep mensen van vergelijkbaar niveau. Iedereen is van harte welkom om tennistrainingen te volgen. De trainingen worden ingedeeld naar speelsterkte zodat je altijd op jouw niveau kunt tennissen. Of je nou een beginner bent of een ervaren competitiespeler, bij Franke Tennis en Padel zit je altijd goed. Je kunt kiezen voor trainingen in groepsverband, maar het is natuurlijk ook mogelijk privétrainingen te volgen voor meer individuele aandacht. De lessen worden verzorgd door professionele ervaren trainers die precies weten hoe ze van jou een betere speler kunnen maken.

Rolstoeltennis

Rolstoeltennis is uitermate geschikt voor mensen die als gevolg van een beperking of een blessure niet meer in staat zijn om staand te tennissen. Rolstoeltennis zorgt voor een gezonde manier van bewegen, geeft je plezier en gezelligheid. Het leuke van rolstoeltennis is dat je behalve met je groepje ‘Rollers’ ook met je familie, vrienden en bekenden kunt tennissen. Joost Franke beschikt over de applicatie om rolstoeltennis te geven en heeft hier ook al veel ervaring mee. Zit jij in een rolstoel en wil je ook kijken of rolstoeltennis iets voor jou is? Neem dan contact op met Joost Franke via info@tennis-padelacademy.nl of 06-53340880.

Voor het beoefenen van de sport maken rolstoeltennissers gebruik van een sportrolstoel. Wat meteen opvalt aan deze stoel is de schuine stand van de wielen. Dit maakt de sportrolstoel veel wendbaarder dan de stoel die in het dagelijks leven wordt gebruikt. Neem voor eventuele subsidie mogelijkheden voor aanschaf van een sportrolstoel contact op met je gemeente.

Scholentennis

Schooltennis is een mooie manier voor kinderen/jeugd om kennis te maken met de tennissport. Het is een leuke afwisseling van de gymlessen en bovendien draagt het een steentje bij aan de ontwikkeling van tennis in de volle breedte. Franke Tennis en Padelacademy heeft voor schooltennis en padeltrainingen een samenwerking met de Purmerendse Scholengemeenschap (PSG).

Bedrijventennis

Ook voor bedrijfstennis bieden wij diverse mogelijkheden. Bedrijfstennis voor medewerkers, complete tennisclinics of toernooien. Wij stellen graag een programma samen, afgestemd op uw wensen. Wanneer u als bedrijf geïnteresseerd bent in onze lessen, kunt u contact opnemen met Joost Franke 06 53340880 / joost@tennis-padelacademy.nl

Tennis Padel Academy Joost Franke