Padel

Franke Tennis en Padelacademy biedt padeltrainingen voor alle niveaus. Of je nou voor het eerst de sport leert kennen of al langere tijd meedraait, onze profesionele padeltrainers maken van jou een betere speler.

De regels van Padel
De sport lijkt in de regels behoorlijk op tennis. De kooi (hek + glas) fungeren als een soort lijnen. Komt de bal direct tegen de kooi aan dan is deze uit.
Als de bal aan de overkant van het net op de grond komt voordat hij de kooi raakt, dan is hij goed. Om een bal terug te spelen mag je tevens het glas aan je eigen kant gebruiken. Maar let wel, stuitert de bal twee keer dan is het punt voorbij.

De opslag
Het punt begint met de opslag en deze moet onderhands (op heuphoogte). De serveerder moet de bal laten stuiteren alvorens hij de bal diagonaal naar de overkant van het net speelt.
Daar moet de bal stuiteren binnen de kooi en het service vak (de witte lijnen). Pas na de stuit mag de tegenstander de bal terug slaan. Bij de service mag de bal niet tegen het hek (wel glas) aan.

Het spelverloop
Omdat de bal ook via het glas mag worden gespeeld heb je eigenlijk een soort tweede kans. Pas als de bal voor de tweede keer op de grond komt is het punt voorbij.

Het is zo spectaculair dat je zelfs buiten de baan nog een bal mag terugspelen. De sport is meer een soort mógen en niet móeten. Je mag volleren, je mag smashen, je mag het glas gebruiken, je mag en je moet niks.

Het scoreverloop is hetzelfde als bij tennis, namelijk 15, 30, 40 en game, met deuce bij 40-40. Bij deuce moeten twee opeenvolgende punten worden gescoord om de game te winnen.

Een training boeken
Wil jij je service verbeteren, of een specifiek punt van het spel aanpakken?
Je kunt kiezen om in een groep trainingen te volgen of privé. Een cursus bestaat uit 6 trainingen.

Let op: Start je met Padel en heb je nog geen racket? Tijdens de beginnerscursus is het mogelijk om voor € 10,00 een racket te lenen die je gedurende deze 6 trainingen kunt gebruiken. 

Padel Clinics
Ideaal om met een groep kennis te maken met Padel of gewoon een leuk en origineel teamuitje doen! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Joost Franke via de mail info@tennis-padelacademy.nl of via de telefoon 06 533 40 880.

Padel racket kopen
Kom vrijblijvend langs, test rackets en ontdek welk racket het beste bij jou past. De padeltrainers staan klaar voor al je vragen en kunnen je adviseren.

 

Tennis Padel Academy Joost Franke